وي در بخشي از سخنان خود با يادآوري اينکه حکومت داراي حد است و مردم داراي حق هستند گفت: «روح اديان الهي، اخلاق است». ما در عين حال که آزادي و پيشرفت و استقلال ميخواهيم، جامعه اخلاقي ميخواهيم و ملاک تشخيص صلاحيت حاکمان نيز ميزان پايبندي آنها به اخلاق است.
وي گفت: ما جريان اصلاحطلبي را نبايد با مجموعه اصلاحطلبان يکي بدانيم؛ اصلاحطلبان بايد تابع جريان اصلاحطلبي باشند. عيارسنجش گروههاي اصلاحطلب نيز به ميزان پايبندي و اعتقاد آنان به اين اصول و معيارهايي است که مردم ايران طي ۱۵۰ سال گذشته بر مبناي آن حرکت کردهاند يعني آزادي، استقلال و پيشرفت بر مبناي هويت تاريخي و ديني جامعه.
خاتمي گفت: روي جريان اصلاحطلبي به سوي جامعه است و بايد باشد نه اينکه رويش به قدرت باشد.
به نوشته کيهان، اين لفاظيها و تظاهر به اصلاحطلبي، احترام به انتخاب مردم، پرهيز از قدرتطلبي و لزوم رعايت اخلاق در حالي است که خاتمي به واسطه همراهي با مدعيان تقلب، عملاً خط بطلان بر ادعاي اصلاحطلبي طيف متبوع خود کشيد و ثابت کرد براي اين طيف و از جمله شخص وي، قدرتطلبي حتي به قيمت آشوب و ساختارشکني و ميدان دادن به گروهکهاي ضد انقلاب بر همه چيز ارجحيت دارد. خاتمي در حالي با فتنهگران همراهي بلکه آنان را تحريک به مقابله با رأي ۲۵ ميليون نفري مردم کرد حال آن که در پستو و در محافل خصوصي اذعان داشت تقلب در حد ۱۱ ميليون رأي اختلاف امکانپذير نيست.
درباره ادعاي تعلق خاطر به جمهوي اسلامي و استقلال کشور نيز شايان ذکر است که طيف اصلاحطلبان و شخص خاتمي بارها مورد تمجيد و ستايش مقامات آمريکايي و عربي قرار گرفتهاند و از جمله بوش جنايتکار بارها تصريح کرد از اصلاحطلبان در ايران حمايت ميکند.
انتهاي پيام/
منبع: شبکه اطلاع رساني راه دانا،